Είναι καιρός που στριφογυρνάει στο μυαλό μου η συγκεκριμένη λήψη και η χθεσινή νύχτα (13/09/2015) χαράκτηκε βαθιά μέσα μου ως μία από τις πιο όμορφες και συναρπαστικές εμπειρίες. Νωρίς το απόγευμα ξεκινήσαμε με τον φίλο τον Γιώργο έχοντας σαν προορισμό την κορυφή της Μουργκάνας, το ρετιρέ της Θεσπρωτίας στα 1806μ , ακριβώς πάνω στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

 

Νύχτα στη Μουργκάνα – Μία 3d εικόνα

 

Περπατήσαμε περίπου μισή ώρα πάνω στην κορυφογραμμή, μέχρι να βρούμε τα δύο ορόσημα της υψηλότερης κορυφής στα όρη του Τσαμαντά. Ουσιαστικά σε κάθε μας βήμα πατούσαμε μία Ελλάδα και μία Αλβανία, πάνω στην “κακόφημη” κορυφογραμμή λόγω των παράνομων συναλλαγών και διαβάσεων που συμβαίνουν συχνά κατά μήκος της.

Ο βαρυσήμαντος όμως ΣΤΟΧΟΣ δεν μπορούσε να μας σταματήσει. Σκοπό είχαμε να βρεθούμε στο υψηλότερο σημείο της Θεσπρωτίας, την άγρια και σκοτεινή Μουργκάνα, και να νιώσουμε από πρώτο χέρι το άγγιγμα του Θεού.

Δεν χρειάζεται να αναφέρω την υπέροχη θέα και τον βαθύ, σκοτεινό γεμάτο αστέρια ουρανό που αντικρίσαμε. Αυτό που μας έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν αυτό το αλλοπρόσαλο αίσθημα ότι, παρόλο που είμασταν εντελώς μόνοι, κάτι μας παρακολουθούσε. Κάτι μεγαλυώδες και απόκοσμο. Δεν αργήσαμε πολύ να καταλάβουμε ότι αυτό το κάτι ήταν η Ίριδα του Θεού.

Address & Contact

GPS

39.7847791723, 20.3827929497