Η Παλαιά Σαγιάδα συναντάται πάνω στην πλαγιά του βουνού στο δεξί χέρι καθώς κατευθυνόμαστε προς το όμορφο ψαροχώρι της Σαγιάδας. Η μετάβαση στον χώρο του οικισμού μπορεί να γίνει με αυτοκίνητο μέχρι ενός σημείου και από εκεί και πέρα προτείνεται πεζοπορία.

Αποτελεί πλέον ένα ερειπωμένο γραφικό οικισμό, μακρινή ανάμνηση μιας δύσκολης εποχής για τους κατοίκους καθώς το χωριό κάηκε από τους Γερμανούς κατακτητές το 1943. Ο χώρος συντηρεί κτίσματα με υψηλό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Πλακόστρωτα δρομάκια κοσμούν το χωριό που αποτελείται από πολλά παλιά αρχοντικά και καταλήγουν στην κεντρική πλατεία όπου θα βρείτε την παλιά βρύση με ονομασία “Πιάδι” και την γραφική εκκλησία του Άγιου – Γεώργιου να στέκεται περήφανα μετά από τόσα χρόνια. Η θέα από το συγκεκριμένο σημείο προς το δέλτα του Καλαμά και την Σαγιάδα είναι υπέροχη.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι οι κάτοικοι της Σαγιάδας και πολλοί άλλοι το επισκέπτονται συχνά ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Τις ημέρες αυτές και ειδικότερα στις 26 Ιουλίου, της Αγίας Παρασκευής, γίνεται παραδοσιακό πανηγύρι στο χωριό.

Παλαιά Σαγιάδα – Εσωτερικός Χώρος Αρχοντικού

Παλαιά Σαγιάδα – Πλατεία χωριού

Παλαιά Σαγιάδα – Άγιος Γεώργιος – Αυλή

Άγιος Γεώργιος – Εσωτερικό

Εικόνες

Address & Contact

Our Address

ΠΑΛΑΙΑ ΣΑΓΙΑΔΑ, ΣΑΓΙΑΔΑ

GPS

39.6371828574, 20.2015936375